Vores druer er hovedsageligt Solaris, Johanitter, Muscaris og souvignier Gris. Disse er nogle af de bedste til hvidvine i Danmark. Vi synes også selv at vi har Danmarks bedste beliggenhed. Der er en kilometer til vandet på 3 sider og vi er så tæt på tyskland (verdens bedste hvidvinsland) som vi kan komme. Danmarks bedste landbrugsjord med både ler og mineraler giver vinen de bedste vilkår og smagen fornægter sig ikke!
Er du interesseret i dansk vin? I Danmark har vi produceret vin siden 1993 hvor medlemmer af Foreningen af Danske Vinavlere har vist , at der kan laves endog særdeles gode danske vine. Fra 2001 var der mulighed for at offentligheden kunne smage de danske vine. Derefter tog det fart og vi er i 2020 ca. 1150 danske vinavlere og -producenter, hvoraf ca. 90 er erhvervsavlere og -producenter. Vi vil gerne følge udviklingen i Danmark rigtig tæt, derfor er Flemming kommet med i bestyrelsen i "Foreningen Dansk Vin".
Vi har valgt at få vores druer vinificeret hos en kollega, men stokkene vokser jo her hos os og på etiketten kan du se malerier fra en lokal kunstner Hanne Tonni Lang
Udfordringen i Gedser er at det blæser utroligt meget, så det handler om at få plantet randbeplantning til at tage den værste vind. Vi har valgt at sætte druerne op i en høj silvot, så vi ikke får ondt i ryggen når vi plukker. Af skade bliver man klog, men vi er også spændte på om det holder med al den vind....
Danmark er et hvidvinsland, endnu ihvertfald. Derfor satser vi mest på grønne druer.
Det er ikke alle år der kan laves rødvin i Danmark. Derfor valgte vi ikke at satse så meget på det. Vi har lidt røde druer, men dem bruger vi som regel til rosé og mousserende rosé. Det bliver en utroligt forfriskende og letdrikkelig vin til en aften på terrassen.
Vi er også helt vilde med at lave godt øl! Tryk på kna billedet og få historien om vores ølproduktion.
Copyright © Alle rettigheder forbeholdes