LF VIN

Vin på sydspidsen af Danmark - og skandinavien!

Vi har Danmarks sydligste vingård og laver hvidvin, mousserende vin og rosé. I særligt gode og varme år, måske også lidt rødvin.


På vingården er der nu ca. 2000 vinstokke.

Det blev ikke til meget vin i år, da vi havde et angreb af vinskimmel sidste sæson. Vi prøver igen næste år. Vores druer er hovedsageligt Solaris, Johanitter, Muscaris, Cabernet Cantor og souvignier Gris. Disse er nogle af de bedste til vinproduktion i Danmark. Vi synes også selv at vi har Danmarks bedste beliggenhed. Der er en kilometer til vandet på 3 sider og vi er så tæt på tyskland (verdens bedste hvidvinsland) som vi kan komme. Danmarks bedste landbrugsjord med både ler og mineraler giver vinen gode vilkår og smagen fornægter sig ikke!

Vingården Sydpynten, Birkemosevej 4 i Gedser
Vingården Sydpynten, Birkemosevej 4 i Gedser
plukning af solaris druer 2020
plukning af solaris druer 2020
vinbonden igang
vinbonden igang

Vinproduktion i Danmark


Er du interesseret i dansk vin? I Danmark har vi produceret vin siden 1993 hvor medlemmer af Foreningen af Danske Vinavlere har vist , at der kan laves endog særdeles gode danske vine. Fra 2001 var der mulighed for at offentligheden kunne smage de danske vine. Derefter tog det fart og vi er i 2020 ca. 1150 danske vinavlere og -producenter, hvoraf ca. 90 er erhvervsavlere og -producenter. Vi vil gerne følge udviklingen i Danmark rigtig tæt, derfor er Flemming kommet med i bestyrelsen i "Foreningen Dansk Vin".


Vi har valgt at få vores druer vinificeret hos en kollega, men stokkene vokser jo her hos os og på etiketten kan du se malerier fra en lokal kunstner Hanne Tonni Lang.

LF VIN

Om os

I 2018 startede vi etableringen af vores nuværende vingård i Gedser med 300 stokke.

Udfordringen i Gedser er at det blæser utroligt meget, så det handler om at få plantet randbeplantning til at tage den værste vind. Vi har valgt at sætte druerne op i en høj silvot, så vi ikke får ondt i ryggen når vi plukker. Af skade bliver man klog, men vi er også spændte på om det holder med al den vind....

Danmark er et hvidvinsland, endnu ihvertfald. Derfor satser vi mest på grønne druer.

Det er ikke alle år der kan laves rødvin i Danmark. Derfor valgte vi ikke at satse så meget på det. Vi har lidt røde druer, men dem bruger vi som regel til rosé og mousserende rosé. Det bliver en utroligt forfriskende og letdrikkelig vin til en aften på terrassen. 


Vi er også helt vilde med at lave godt øl! Tryk på kna billedet og få historien om vores ølproduktion.

Vin vi producerer

Send besked til os