LF Bryg

Rundvisning i bryggeri

LF Bryg

OM LF BRYG


LF Bryg producerer i øjeblikket 7 forskellige øl i Ale genren. Fyldige, humlede, lyse og mørke med tilsat krydderier eller uden. Kom og smag vores udvalg.

Vores 2 nyeste øl er Grågåsen og Bramgåsen, som er hhv. en brown ale og en havrestout.

Vi er hele tiden igang i bryggeriet, og du er velkommen til at komme og se hvad vi laver og få en snak om øl! Vi laver gerne rundvisning med smagning. Ring evt. for en aftale.

SE VIDEOEN HVOR FLEMMING PRÆSENTERER BRAMGÅSEN

HER

Flemmings bitch


 Skal vi sige noget om hvad slags øl vi laver, så er det mest indenfor kategorien "Ale´s". Flemmings bitch minder mest om en pilsner, men med et klædeligt twist af hyldeblomst. Meget drikkelig for de fleste. En god øl uden de store dikkedarer..


Navnet har intet med Leas hårfarve at gøre, men fik sit navn da den er af typen blonde.. egentlig bare for sjov, men nu er det altså sådan den hedder.


Vores øl ligger som regel på 5-6 % vol. 4 andre varianter


af LF BRYG

DIGET

Belgian blonde ale, blød, let krydret og rund i smagen med en dejlig sødme. Denne blonde er en favorit hos mange, man kan sagtens drikke en til og en til...

GEDSER BOLVÆRK

En dark ale med 6% røgmalt. Let røget øl, der går godt til røget og andet kraftigt smagende mad, som f.eks. tapas. Kan dog sagtens drikkes for sig selv, da den er ganske velsmagende.


Vin på sydspidsen af Danmark - og skandinavien!


Vi har Danmarks sydligste vingård og laver hvidvin, mousserende vin og rosé. I særligt gode og varme år, måske også lidt rødvin.


På vingården er der nu ca. 2000 vinstokke.

Det blev ikke til meget vin i år, da vi havde et angreb af vinskimmel sidste sæson. Vi prøver igen næste år. Vores druer er hovedsageligt Solaris, Johanitter, Muscaris, Cabernet Cantor og souvignier Gris. Disse er nogle af de bedste til vinproduktion i Danmark. Vi synes også selv at vi har Danmarks bedste beliggenhed. Der er en kilometer til vandet på 3 sider og vi er så tæt på tyskland (verdens bedste hvidvinsland) som vi kan komme. Danmarks bedste landbrugsjord med både ler og mineraler giver vinen gode vilkår og smagen fornægter sig ikke!


GEDSER MULD

En krydret fyldig øl med god dybde og en let humlet eftersmag. Udemærket som juleøl og meget velegnet til tunge retter som flæskesteg med rødkål. 

SYDSPIDS

Holder sig lige indenfor kategorien mørk IPA men er ingen typisk IPA, da den ikke er meget skarp i humle eller særligt stærk i procenterne. Det er dog den mest humlede øl vi laver, frisk og god til kraftige og krydrede retter, men også som tørstslukker, en varm julidag..

Vinproduktion i Danmark


Er du interesseret i dansk vin? I Danmark har vi produceret vin siden 1993 hvor medlemmer af Foreningen af Danske Vinavlere har vist , at der kan laves endog særdeles gode danske vine. Fra 2001 var der mulighed for at offentligheden kunne smage de danske vine. Derefter tog det fart og vi er i 2020 ca. 1150 danske vinavlere og -producenter, hvoraf ca. 90 er erhvervsavlere og -producenter. Vi vil gerne følge udviklingen i Danmark rigtig tæt, derfor er Flemming kommet med i bestyrelsen i "Foreningen Dansk Vin".


Vi har valgt at få vores druer vinificeret hos en kollega, men stokkene vokser jo her hos os og på etiketten kan du se malerier fra en lokal kunstner Hanne Tonni Lang.

Vingården er komplet


I efteråret 2019 satte vi 800 stokke oppe bag ved vores gård. Hhv. 400 Solaris og 400 Muscaris. I foråret 2020 satte vi 56 Souvignir Gris. Endelig i foråret 2021 blev vingården færdigbeplantet med nu ialt godt 2000 stokke. De 500 er rødvinsdruer, Cabernet Cantor, som egner sig fortrinligt til rosévin. I hele sommerperioden skal der afblades og afstilkes, senere høstes og produceres. Har du lyst til at være med i nogen af processerne, så er vi utroligt glade for frivillige hjælpere og vi holder selvfølgelig en høstfest for alle i efteråret. 

LF VIN OG BRYG

Gedser Landevej 79

4874 Gedser

cvr.: 41413530

MobilePay: 558100

Se bryggeriets smiley:

Kontakt os